Veelgestelde vragen (FAQ)

Welkom op onze FAQ pagina. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen onze producten en diensten. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.

Algemene vragen

De meest gestelde vragen hebben wij hieronder gebundeld. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Hoe kan ik contact opnemen?

Telefoon: het kantoor van Rechain Recycling is te bereiken op nummer 085-2737282.

Openingstijden: Rechain Recycling is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 17:00 en zaterdag van 08:00 tot 12:00.

Hoe weet ik zeker dat mijn bestelling is aangekomen?

U krijgt een bevestiging van de bestelling per mail. Een kopie van deze bevestiging gaat naar ons kantoor zodat wij de bestelling in behandeling kunnen nemen.

Kan ik als bedrijf een container bestellen?

Ja, dat is mogelijk. Neem telefonisch contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vragen over afval

De meest gestelde vragen over afval hebben wij hieronder gebundeld. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Wat zijn acceptatievoorwaarden?

Acceptatievoorwaarden geven aan welke afvalstoffen er wel of niet in uw container mogen. De Acceptatievoorwaarden kunt u bij uw contract vinden of op onze website.

Welke afvalstoffen zijn toegestaan in mijn container?

Onze Acceptatievoorwaarden geven aan welke afvalstoffen er wel of niet in uw container mogen.

Welke soorten afval kan ik laten afvoeren?

Wij accepteren de volgende afvalstromen:

  • Bouw- & sloopafval (BSA);
  • Hout (A &  B);
  • Schone grond;
  • Puin;
  • Groen- & tuinafval;
  • Dakafval.
Zijn er ook oplossingen voor gevaarlijk afval?

Nee, Rechain Recycling heeft geen mogelijkheden tot het afvoeren van gevaarlijk afval. Voor advies neem telefonisch contact met ons op.

Vragen over containers en diensten

De meest gestelde vragen over onze containers en diensten hebben wij hieronder gebundeld. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Hoe bestel ik een container?

Dit kan telefonisch (zakelijk) of via onze webshop (particulier). Via onze webshop kunt u eenvoudig de containers in uw winkelwagen plaatsen om vervolgens een bestelling te plaatsen.

Wanneer wordt de container geplaatst?

Over het algemeen wordt de container in het dagdeel van uw voorkeur geplaatst. Bij het bestellen van uw container kunt u deze wens doorgeven in het opmerkingen veld.

Wanneer wordt de container opgehaald?

Onze containers worden altijd op afroep opgehaald. Met andere woorden: u geeft zelf aan wanneer de container opgehaald dient te worden. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven.

Kan de container langer dan 6 weken blijven staan?

Ja, dat is mogelijk. De extra kosten na de huurperiode bedragen €15,00 per week, exclusief btw.

Kan ik de container op de openbare weg laten plaatsen?

In de meeste gemeentes dient u een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een container op de openbare weg. Indien u dit niet doet kunt u hiervoor een boete ontvangen.

Mag ik de container zelf verplaatsen?

Je mag de container absoluut niet zelf verplaatsen. Wanneer dit wel gebeurd loop je het risico dat we de container niet meer kunnen afvoeren. De extra kosten zullen we dan in rekening brengen.

Is het mogelijk om de container op mijn eigen oprit of in mijn tuin te laten plaatsen?

Dit is alleen mogelijk indien er voldoende ruimte is. Het is altijd aan de chauffeur om dit ter plekke te besluiten in verband met de ruimte die de vrachtwagen nodig zal hebben voor het plaatsen en afvoeren van de container.

Eventuele schade aan uw tuin of oprit is voor uw eigen risico. De kans bij schade is altijd aanwezig omdat de vrachtwagen en container erg zwaar zijn.

Mag ik ook ander afval in de container doen?

Nee, dit mag niet. In onze Acceptatievoorwaarden staat omschreven wat er wel en niet in de container mag. Indien er afval in de container zit wat er niet thuishoort, kan dit leiden tot extra kosten.

Moet ik aanwezig zijn bij het ophalen van de container?

Nee, dit is niet nodig. Tenzij de container niet goed bereikbaar is voor onze chauffeur.

Wat gebeurt er als iemand anders afval in mijn container gooit?

In de periode dat de container door u gehuurd wordt, bent u zelf verantwoordelijk voor het afval dat erin wordt gedaan. Controleer de inhoud dus goed voor dat u de container laat ophalen. Indien er afval in de container zit wat er niet thuishoort, kan dit leiden tot extra kosten.

Vragen over facturen en betalen

De meest gestelde vragen over onze facturen en betalingen hebben wij hieronder gebundeld. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Hoe wordt mijn betaling geregeld?

U kunt uw bestelling via iDEAL betalen. Deze betaling wordt technisch verzorgd door de betalingsprovider Mollie.

Krijg ik een factuur?

Als u bestelt, ontvangt u per mail een orderbevestiging. Deze orderbevestiging geldt tevens als bewijs voor uw bouwdepot. Wij versturen geen facturen bij bestellingen die geplaatst worden door particulieren.